Otsing kataloogist

Sisselogimine

Unustasite parooli?

Hiina teed, mis kindlasti väärivad teie tähelepanu

9 märts 14:32
Hiina teed, mis kindlasti väärivad teie tähelepanu

Hiina roheliste orgude ja paksude udude vahel kasvanud teed on pikka aega tunnistatud parimaks joogiks. Hiina on teelehtede kasvatamise ja ekspordi liider, pakkudes suurepärast kvaliteeti ja tohutut valikut. Sortide mitmekesisus võimaldab igaühel leida midagi oma maitsele. Kas pole kindel, kust alustada? Oleme välja valinud 4 teed, mis on kindlasti teie tähelepanu väärt.

 

1. Da Hong Pao

Da Hong Pao tee on läbi oma ajaloo olnud kingitus keisritele ning tuntud oma harulduse ja väärtuse poolest. Selle tee proovimine tähendab sukeldumist rikkalikku kultuuripärandisse ja ainulaadsesse teekogemusse.

Eesti keelde tõlgituna kõlab Da Hong Pao (hiina: 大红袍) kui "Suur punane rüü".

 

Da Hong Pao on ereda maitsega, milles on pähkli-, tubaka- ja karamellinoodid.

Tänu pikale kääritamisele on ka tee maitse särav ja äratuntav. Maitses on šokolaadi, vürtside ja musta leiva noote.

 

2. Tie Guan Yin

Teguanyin (Tie Guan Yin) on kergelt fermenteeritud klassikaline oolongtee, mida tasub proovida oma rikkaliku maitse ja aroomi tõttu. Nimi "Teguanyin" (hiina 溪铁观音) tähendab tõlkes "raudne armujumalanna", mis annab sellele teele erilise vaimse ja sümboolse väärtuse.

See tee on tõeliselt ainulaadne. Selle maitse on värske, puuviljane, kerge, kuid rikkalik ning maitsetaimede ja lillaõite aroom on uskumatult rikkalik. See on pehme, kuid samas jätab pika ja meeldiva järelmaitse.

 

3. Shu puerh

Shu pu'er on kosutav. See on võimas energialaeng. See on keskendumine.

Kes joob ja mõistab shu puer'i, sellest saab shu puer'i sõber.

Alustades oma päeva selle teega, olete ärkvel, lahke, keskendunud ja inspireeritud, ükskõik, mis ees ootab. Olgu selleks siis kool, töö, kodutööd või trenn. Kui olete joonud head shu puu, olete valmis toime tulema mis tahes väljakutsega. Selle ainulaadsed omadused võivad avaldada positiivset mõju ka kognitiivsetele funktsioonidele, soodustades vaimset selgust ja loovust. Selles kontekstis muutub shu pu'er mitte ainult joogiks, vaid ka vahendiks, mis aitab hoida teie energiat ja vaimset selgust kogu päeva jooksul kõrgel.

Shu puerhi maitse algab sageli mahedate ja puiduliste toonidega, kuid neile, kes on selle teega sõbraks saanud, avaneb lai maitsepalett, mis võimaldab nautida erinevaid maitsenüansse. Pikk tutvus shu pu'eriga võib esile tuua peened puuviljanüansid, nagu küpsed ploomid või ploomid. Mõned teegurmaanid võivad leida vihjeid mandlitele, šokolaadile või isegi kergele vürtsikusele, mis lisab sellele teele ainulaadsust. Järgnevate tõmbamiste puhul näitab Shu Pu'er oma võimet muutuda mitmel viisil, kusjuures iga uus tõmmis toob esile oma ainulaadsed aspektid, rõõmustades teesõpru erinevate maitsete ja aroomidega.

 

4. Longjing (hiina: 龙井茶)

Lunjing (Longjing) tee on üks kümnest väljapaistvast Hiina teest.

Nimi Longjing pärineb Zhejiangi provintsis asuvast külast, kus see tee esimest korda tuntuks sai. Teelehed korjatakse tavaliselt käsitsi, mis annab sellele kõrge kvaliteedi ja tänu sellele on tee väärtus kõrgem. Tõlkes tähendab "Lunjing" "Draakoni kaevu", mis rõhutab seost selle koha maagiliste omaduste legendi ja selle mõju teekvaliteedile.

Lunjingi tee saavutab kõrgeima täiuslikkuse astme neljas aspektis: lehe kuju ja värvus on veatu ning selle lõhnava aroomiga kaasneb magus maitse ja rikkalik, kauakestev järelmaitse.

Lu Qi Zhi, suur Hiina luuletaja, väljendas oma armastust tee vastu värssides. Ta kirjeldas Lunjingi teed, nagu ka teisi teesid, kui inspiratsiooni ja heaolu allikat. Siin on üks tema luuletustest teest:

"Lunjingi vesi on täiskasvanud, selge, kerge,

Ja tassid kiidavad ja teekannud laulavad.

Ta on ravimtaimede päike, ta on mägede allikas,

Kauguses annab oma lõhna."

Need read annavad edasi mitte ainult Lu Qi Zhi imetlust Lunjingi tee vastu, vaid ka tema soovi kirjeldada selle õilsust ja mõju inspiratsioonile.


Jaga sotsiaalmeedias