Otsing kataloogist

Sisselogimine

Unustasite parooli?

Tee kasulikud omadused

20 november 2019
Tee kasulikud omadused

Tee kasulikud omadused avastas esimesena Hiina keiser Shen Nung 4000 aastat tagasi. Ta märkas teepõõsa lehtede tõmmise toniseerivaid ja puhastavaid omadusi. Tänapäeval mõistavad kõik, et tee ei ole kindlasti mingi imerohi. Teadusuuringud on aga näidanud, et teetõmmises leidub suur hulk antioksüdante ja see aitab kaasa paljude haiguste ravimisele.

Eri teesortide kasulikud omadused

On tõestatud, et igal teesordil on erinevad omadused:

  1. Valge tee kustutab hästi janu ja värskendab. Just sellepärast juuakse Hiinas valget teed kuumuse ajal. Hiina meditsiinis soovitatakse kasutada valget teed menopausi sümptomite leevendamiseks ja kehatemperatuuri normaliseerimiseks.

  2. Roheline tee on laialt tuntud vitamiinide ja katehhiinide kõrge sisalduse poolest. Ta stimuleerib keskendumis- ja intellektuaalseid võimeid. Kuid rohelise tee puhul on märkimisväärne eelkõige see, et ta sisaldab rohkesti polüfenoole, mis suudavad aeglustada vananemisprotsessi ja isegi takistada mõnede onkoloogiliste haiguste teket.

  3. Oolong tee on ideaalne kaalulangetamisel. Kuid silmnähtava tulemuse saavutamiseks on soovitatav tarbida vähemalt 8 g oolong teed päevas. Tee parandab tunduvalt ainevahetust, mis toob kaasa järkjärgulise kaalulanguse. Oolong tee tarbimine aitab vähendada stressi, toob kaasa lõõgastuse ja kerge emotsionaalse tõusu. Teaduslikust seisukohast on selle põhjuseks aromaatsete õlide kõrge kontsentratsioon tees.

  4. Must tee on teesortide hulgas suurima stimuleeriva toimega. Põhjus on selles, et teelehtede kääritamisel eraldub kofeiin osaliselt tanniinidest ja see soodustab kofeiini kiiret sattumist verre. Tuleb mainida, et väljub kofeiin organismist samuti kiiresti ja seetõttu ei kesta musta tee mõju kuigi kaua.

  5. Pu-erh tee viib organismist välja kolesterooli ja soodustab rasvade lagunemist. Just seetõttu tarbisid seda teed kaua aega rändhõimud: jakide rasvane liha, mis domineeris rändrahvaste toiduratsioonis, ei ole kergesti seeditav ja Pu-erh tee aitas kaasa normaalsele seedimisprotsessile. Samal põhjusel sobib Pu-erh hästi kaalu langetamiseks.


Jaga sotsiaalmeedias